“Birlikte Yapabiliriz” Projemiz Hayata Geçiyor

DİB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından desteklenen Uşak İl Müftülüğümüz tarafından yürütülen projemiz ile Uşak İl Müftülüğü Koordinatörlüğü İzcilik Kulübü üyesi 18 yaş altı 30 dezavantajlı çocuğumuzun topluma kazandırılmasına yönelik; bağımlılıklarla mücadele, psikolojik ve manevi destek faaliyetleri ile bu çocukların spora teşvik edilmesi, geziler ve mesleki farkındalık kazandırmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu süreçte çocukların topluma kazandırılması ve bunun yanında toplumun bu çocuklara olan ön yargılarının kırılması sağlanacaktır. Proje kapsamında çocukların eğitim ve sosyal hayata kazandırılmaları sağlanacaktır.

Ülkemizde daha önce Diyanet İzcilik Kulübü altında dezavantajlı çocuklara yönelik böyle bir proje uygulanmadığı için bir ilk olma niteliği taşımaktadır. Proje hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı çocukları toplumun dışladığı ya da kendilerini toplumdan soyutlayan bir grup olduğu için çoğu kurum veya kuruluş bu hususta çalışma yapmaktan imtina etmiş, yapılan araştırmalar neticesinde şimdiye kadar bu grubu hedef alan herhangi bir projenin ülkemizde oluşturulmadığı gözlemlenmiştir. Proje tek bir faaliyetle sınırlı kalmayıp hedef kitleyi her anlamda destekleyecek faaliyet, etkinliklerle zenginleştirilmiştir. Bu bakımdan hem özgün hem de örnek teşkil edilebilirliği yüksek bir projedir.

Proje gerek yerel gerekse ulusal basında ve sosyal medya aracılığıyla Uşak Valiliği başta olmak üzere ilimizdeki kurumlarca tanıtılacak, proje gönderilerinde veya metinlerinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın desteği vurgulanacaktır.

PROJENİN SONUNDA ORTAYA ÇIKACAK KAZANIMLAR VE SOMUT ÇIKTILAR

Projenin tamamlanması ile suça karışma olasılığı yüksek olan dezavantajlı bu çocukların suça eğilimi azalacak, bu proje ile meslek edinmelerine katkı sağlanarak kalifiye eleman olmaları desteklenecek, düzenli işlerinin olması, ileriki yaşlarında aile kurduklarında kendi çocuklarını da manevi değerler ışığında büyüterek suç oranlarının azalmasında kayda değer bir düşüş oluşacaktır. Proje hedef kitlesinde yer alan çocuklar, öğrendiklerini başkalarına ve ailelerine aktararak katılımın ve ilginin artmasını sağlayacak bu sayede çoğu eğitim dönemindeki akranları ve çevresinin okula ilgisi artacak, çocuklarda topluma karşı oluşan olumsuz ön yargı ve toplumda çocuklara karşı oluşan ön yargı kırılmış olacaktır.

Birikte Yapabiliriz Logo

Bir yanıt yazın